Nuțica Băluș, o femeie în vârstă de 67 de ani care locuia în Bacău, a murit acasă pe data de 16 octombrie în urma unui infarct masiv, la patru zile după ce ajunsese cu ambulanța la spital, unde i s-ar fi pus diagnosticul de faringită și i s-ar fi prescris Nurofen și antibiotic, deși acuzase dureri toracice, vărsături, senzație de vertij și oboseală accentuată, transmite HotNews.ro.

Dorian Ilie, fiul femeii, susține pentru HotNews că mama sa a fost consultată pe 12 octombrie în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bacău – Nuțica Băluș lucrase acolo timp de 42 de ani, ca asistentă în secția de Pediatrie.

Femeia a ajuns cu ambulanța la spital pentru că acuza dureri toracice, vărsături, senzație de vertij și oboseală accentuată, însă ar fi așteptat timp de trei ore în UPU până să fie consultată. Dorian Ilie îl acuză pe medicul L. C. V. că i s-ar fi adresat femeii cu „Doamnă, ați venit aici pentru durere în gât? Lăsați-ne în pace, avem treabă!”.

Nuțica Băluș a primit diagnosticul de faringită și i-a s-a prescris Nurofen și un antibiotic, iar apoi a fost trimisă acasă, unde avea să moară pe 16 octombrie în urma unui infarct masiv.

HotNews susține că a încercat să o contacteze în mod repetat pe L. C. V. pentru un punct de vedere, dar medicul nu a răspuns.

Fiul Nuțicăi Băluș spune că a depus la Colegiul Medicilor o plângere de malpraxis și că intenționează să se adreseze instanței.

Publicația citată a luat legătura cu managerul Spitalului Județean Bacău, Adrian Popa, care deși a promis că va reveni cu un punct de vedere, nu a mai făcut-o.

Despre această situație a vorbit totuși purtătorul de cuvânt al spitalului, Mirela Romaneț, care susține că la unitatea medicală nu a fost depusă nicio reclamație împotriva medicului și că instituția „s-a autosesizat din presă, după ce au venit ziariștii la noi”. Decizia, mai spune ea, este la Colegiul Medicilor, nu la spital.

„În funcție de rezultatul pe care îl vom avea de la Colegiul Medicilor vom decide și noi măsurile ulterioare. Deocamdată, este un medic ca oricare altul (despre L.C. V.)”, a adăugat purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.