La începutul lunii decembrie, Guvernul a adoptat mai multe măsuri de relaxare propuse în contextul sărbătorilor de iarnă, dar și după ce România a intrat pe un val descendent cu sub 1.000 de infectări zilnice. Printre ele se numără renunțarea la carantina de noapte pentru nevaccinați și purtarea măștii în aer liber.

Totodată, atât în Ajunul Crăciunului, cât și de Revelion, localurile vor fi deschise toată noaptea, însă regula privind accesul persoanelor rămâne valabilă. Mai exact, în restaurante au voie doar persoanele vaccinate, cele trecute prin boală sau cele care prezintă rezultatul negativ al unui test COVID, fie PCR, fie antigen. De asemenea, rămâne în vigoare regula potrivit căreia localurile pot fi ocupate doar în proporție de 50%.

Pe de altă parte, cluburile, discotecile și barurile vor rămâne închise și în noaptea de Crăciun și de Revelion. De menționat este faptul că, organizarea evenimentelor private precum nunți sau botezuri rămâne încă interzisă.

Masca nu mai este obligatorie pe stradă, cu excepţia zonelor aglomerate, magazinele şi restaurantele au program prelungit, iar accesul în mall-uri este permis şi persoanelor testate.

De asemenea, în centrele şi parcurile comerciale este permis accesul şi pentru persoanele testate, la fel şi cazarea în unităţile turistice.

Sursa foto: www.digi24.ro