Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” organizează în perioada 3 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022, în municipiile Bacău şi Suceava, expoziţii stradale de bandă desenată care prezintă fragmente din istoria comunităţilor locale în perioada Holocaustului din România.

Expoziţia „Povestiri din Holocaust. Bacău” a fost inaugurată astăzi, 3 decembrie 2021, la ora 12:30, pe esplanada din faţa Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău şi va putea fi vizionată până pe data de 3 ianuarie 2022, precizează un comunicat de presă al Institutului remis, joi, AGERPRES.

„O lecţie de istorie altfel şi, totodată, un proiect al memoriei, ‘Povestiri din Holocaust. Istorii locale’ este realizat de Institutul ‘Elie Wiesel’ şi finanţat de Fundaţia EVZ (Republica Federală Germania) prin programul ‘Local History’. Prin intermediul artei, proiectul ne aduce mai aproape de istoria comunităţilor în care locuim, încurajându-ne să o descoperim şi să o înţelegem. Poveştile despre viaţa evreilor sau romilor din diverse localităţi din România, trimişi la muncă obligatorie, deportaţi în Transnistria, excluşi din viaţa economică, socială, culturală, ne sunt dezvăluite cu ajutorul benzilor desenate realizate de ilustratorii Octavian Ungureanu, Ionuţ Popescu, Anghel Şerban. La pregătirea conţinutului expoziţiilor au colaborat cercetători ai Institutului, elevi şi cadre didactice de la liceele partenere”, arată comunicatul de presă.