Teatrul Municipal „Bacovia” anunță premiera spectacolului „Căsătoria” adaptare după Nikolai Gogol, regia artistică: Slava Sambriș. 

Premiera va avea loc duminică, 19 decembrie 2021, de la ora 18.00, la sala mare a teatrului. Întrucât condițiile derulării spectacolelor s-au modificat, la acest moment putem ocupa sala în proporție de 50 la sută, cu respectarea măsurilor suplimentare impuse de legislație (prezentarea certificatului verde sau a unui test antigen sau PCR) și purtarea măștii pe parcursul spectacolului.  

Din echipa artistică a spectacolului fac parte Răzvan Bordoș (scenografia), Costi Baciu (lighting designer), Iulian Bubuioc (asistent regie), Diana Nistor (asistent scenografie), Szőke Zsuzsanna Dalma (designer costume). 

Distribuția reunește actorii îndrăgiți ai teatrului: Florina Găzdaru, Simona Nica, Firuța Apetrei, Ștefan Ionescu, Bogdan Buzdugan, Valentin Braniște, Dumitru Rusu, Ion Goranda, Alina Simionescu, Tudor Hurmuz, Ștefan Huluba, Vlad Nicolici, Bianca Babașa, Minodora Broscoi, Alexandru Gușă (actor colaborator).

„Oamenii nu s-au schimbat, s-au schimbat împrejurările, iar omul, ca esență, a rămas același. Banii și diavolul, omul și societatea, valorile, obiceiurile și tradițiile, biserica, toate au devenit reguli nescrise, care-i formează omului gândirea.

Am păstrat timpul acțiunii, în care a fost scrisă piesa, tocmai pentru a sublinia faptul că omul nu s-a schimbat, iar banii au aceeași forță asupra noastră indiferent de context, epocă sau spațiu geografic.

Spectacolul constituie o satiră socială asupra vieții, a vieții lipsite de sentimente sincere, a unei căsătorii din interes, fără dragoste și responsabilitate”, a declarat Slava Sambriș, regizorul spectacolului. 

Scurt cv al regizorului:

Slava Sambriș (09.06.1981) a urmat studii universitare de licență, specializarea Actorie, și studii de masterat, specializarea Arta actorului contemporan, la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, din Chişinău (Republica Moldova), iar în 2019 a obținut diploma de master în Regie Teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, sub coordonarea profesorului Alexandru Darie. Între anii 1996 – 2000 a studiat Regie teatru la Colegiul de Arte Soroca (Republica Moldova), sub coordonarea lui Iurie Babii. În intervalul 2002 – 2017 a activat ca actor și regizor la Teatrul Național ”Eugen Ionesco”, Chișinău, iar în perioada 2014 – 2017 a fost lector universitar, la Catedra de Arta Actorului a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chişinău. A colaborat, ca actor și regizor, cu teatre din România, Republica Moldova, Georgia, Franța, Japonia. În anul 2013, Președintele Republicii Moldova i-a acordat distincția de stat ”Artist Emerit”.

Spectacolul este recomandat publicului general și are o durată de două ore și 15 minute, cu pauză.  Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrului, la secțiunea bilete online.