Cu prilejul aniversării a șase decenii de învăţământ superior de stat băcăuan, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează în luna decembrie o serie de manifestări dedicate acestui eveniment.Înființată în anul 1961, prin Hotărârea Consiliului de Miniştri al R.P.R. nr. 547 din 30 august 1961, sub denumirea de Institutul Pedagogic de 3 Ani din Bacău, a devenit în anul 1990 Universitatea din Bacău, iar din anul 2009, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Este celebrată astfel, sub semnul tradiţiei, dar şi al viitoarelor generații, activitatea didactică, științifică, culturală, artistică și sportivă a instituției. Manifestările fac parte dintr-un proiect educațional realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău.

Luni, 6 decembrie 2021, la ora 11:00, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău vor avea loc deschiderea oficială și festivitatea dedicată aniversării a 60 de ani de învățământ superior de stat băcăuan, la care vor participa oficialități, parteneri, colaboratori, rectori ai Universității și studenți.

Marți, 7 decembrie 2021, la ora 11:00, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, în cadrul şedinţei festive a Senatului Universităţii, va avea loc ceremonia de conferire a titlului de Professor emeritus și a diplomelor jubiliare cadrelor didactice pensionate în ultimii 10 ani.

Miercuri, 8 decembrie 2021, la ora 17:00, se va desfășura, online (https://tinyurl.com/Ziua-Alumni-UBc), evenimentul Ziua ALUMNI, organizat de Gruparea ALUMNI „Vasile Alecsandri”.

Joi, 9 decembrie 2021, la ora 11:00, platforma Microsoft Teams a Universității (https://tinyurl.com/Alecsandriada) va găzdui Reuniunile Culturale „Alecsandriada”, ediţia a V-a, sub genericul „Umanism – cultură – educaţie. De la Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung, la Gramatica bardului de la Mircești (500 de ani de la descoperirea primului text redactat în limba română)”, organizator Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău, în parteneriat cu filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.

Vineri, 10 decembrie 2021, la ora 15:00, Asociația Liga Studențească a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău va organiza o activitate online (https://tinyurl.com/Student-Alecsandri) cu și despre studenți, intitulată „Student la Alecsandri!”

Având în vedere condițiile actuale, manifestările dedicate Aniversării Universității se vor desfășura online (transmisiune în direct pe pagina de Facebook a Universității și pe platforma Microsoft Teams), prezența fizică fiind limitată la un număr restrâns de participanți.

Programul complet al manifestărilor poate fi vizualizat aici.

Activitățile desfășurate în direct vor respecta prevederile legale în vigoare pentru prevenirea, combaterea și/sau diminuarea efectelor cauzate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 (COVID-19).