La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău a desfășurat activități de prevenire a braconajului piscicol pe lacurile de acumulare de pe raza comunelor Orbeni, Galbeni, dar și pe Lacul Bacău și Râul Trotuș din județul Bacău.

Verificările efectuate au dus la depistarea a șapte situații de nerespectare a legislației piscicole, jandarmii aplicând sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1200 de lei, pentru încălcarea prevederilor OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului în care sunt respectate normele în vigoare privind pescuitul.

Reamintim pasionaților de pescuit obligația prezentării unui permis de pescuit valabil, la solicitarea jandarmilor. Pescarilor care apelează la metode ilegale, le reamintim că folosirea plaselor de tip monofilament este infracțiune și se pedepsește conform legii. Recomandăm tuturor iubitorilor pescuitului să respecte prevederile legale în vigoare care reglementează pescuitul și acvacultura.