Polițiștii de prevenire băcăuani au desfășurat activități informativ-preventive în rândul elevilor Școlii Gimnaziale Sascut, cu ocazia Zilei internaționale a nonviolenței în școli, marcată la data de 30 ianuarie.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat activități pentru prevenirea violenței în cadrul școlii și a victimizării minorilor, la care au participat elevi din clasele V-VIII, de la Școala Gimnazială Sascut.

Polițiștii au discutat cu aceștia despre formele de violență care apar cel mai frecvent în cadrul școlii, dar și despre efectele negative asupra tuturor celor implicați.

Elevii au dat exemple din experiența proprie în care s-au aflat fie în postura de agresor, fie de victimă, și, de asemenea, au urmărit alte cazuri reale întâmplate în școlile din România.

Împreună cu polițiștii și cu profesorii prezenți, au dezbătut fiecare caz în parte și au încercat să găsească alternative comportamentale nonviolente și soluții pe termen lung pentru diminuarea acestui fenomen. Elevii prezenți au primit răspunsuri la toate întrebările legate de modul în care pot gestiona o situație de violență, cum pot fi sancționați, dar și cum se pot implica pentru a-și sprijini colegii.

La final, aceștia au fost sfătuiți să mențină relații armonioase cu colegii, bazate pe solidaritate și respect și să informeze un adult de încredere oricând se simt în pericol.