Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie începând de azi, 10 ianuarie, pentru admiterea la colegiile militare naționale, potrivit unei postări pe Facebook. Înscrierile se fac până la data de 25.03.2022.

Pentru mai multe informații legate de consiliere şi înscriere pentru elevii din județul Bacău, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Bacău de pe strada Mihai Eminescu nr. 25 D.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică, conform sursei citate.

Criteriile specifice de recrutare:

-vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);

-absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere”.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Sursă foto: facebook.com