În anul care s-a încheiat, jandarmii băcăuani au executat peste 700 de misiuni (asigurarea ordinii publice, misiuni de transport corespondență clasificată și transporturi speciale, de bunuri și valori), dar au acționat și în cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică, prin cele 7876 de patrule de jandarmi sau mixte, în cooperare cu poliţia și prin executarea a 750 de misiuni de mentinere a ordinii publice în stațiunile turistice Slănic Moldova și Târgu Ocna.

De asemenea, mai mult de 1400 de misiuni au fost executate în cooperare sau colaborare cu alte instituţii, la solicitarea acestora. Rezultatele multitudinii de misiuni pot fi prezentate sintetic prin constatarea a 430 de infracțiuni atât de către patrulele de jandarmi, cât și de către patrulele mixte, în cooperare cu polițiști.

În același interval de referință, jandarmii au aplicat 6721 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.332.550 lei, iar peste 1600 de mandate de aducere, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare au fost executate în mod corespunzător. La apelurile primite prin sistemul național de urgență „112” sau telefonic, la dispeceratul inspectoratului, jandarmii băcăuani au intervenit în mai mult de 1550 de cazuri, cu luarea măsurilor legale care s-au impus față de cei care au încălcat prevederile legale.

Totodată, pe parcursul anului trecut, au fost desfăşurate 120 de activităţi de prevenire a violenţei în cadrul unor programe pe această temă în instituţiile de învăţământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice, dar şi pe timpul desfăşurării jocurilor şi competiţiilor sportive.

Acestea sunt doar câteva dintre datele pe care inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, colonelul Luca Adrian, le-a prezentat astăzi în cadrul activităţii de evaluare a inspectoratului pe anul 2021, care s-a defăşurat la sediul unității, începând cu ora 12.00. Activitatea s-a desfăşurat în cadru restrâns, cu respectarea normelor sanitare, în sistem on-line cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, în sala de ședințe a unității participând, alături de comanda inspectoratului, subprefectul județului Bacău, domnul Narcis JITARU și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Bacău.

În încheiere, reprezentantul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a făcut aprecieri pozitive faţă de activitatea desfăşurată de jandarmii băcăuani în anul 2021 şi a prezentat cele mai importante direcţii de acţiune ale Jandarmeriei Române pentru anul 2022.