Menținerea climatului de siguranță în școli și educarea elevilor în sensul adoptării unui comportament preventiv în orice situație reprezintă preocupări permanente pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În acest sens, în această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat mai multe activități de informare în unitățile de învățământ din județul Bacău, pentru prevenirea violenței și a bullyingului. Astfel, peste 190 de elevi de la Școala Gimnazială Bogdănești și Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Bacău au stat de vorbă cu polițiștii despre fenomenul violenței în școli, importanța adoptării unor reguli de siguranță și respectarea prevederilor legale.

Împreună cu elevii, polițiștii au stabilit cât de importante sunt gestionarea conflictelor de mică însemnătate pentru a nu evolua în forme grave de violență, formarea unor abilități specifice de management al agresivității, identificarea și raportarea imediată a situațiilor de violență/bullying.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară urează tutror elevilor succes în cel de-al doilea semestru școlar și alegeri înțelepte!