Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău organizează sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 11.00, la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu”, evenimentul cultural „Nu spera și nu ai teamă” – 172 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, în parteneriat cu Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău.

Ziua Culturii Naționale are o vibrație aparte, este o sărbătoare a spiritului românesc, prin care se acumulează noi și valoroase abordări privind recunoașterea și prețuirea valorilor naționale, simultan cu întărirea convingerii că identitatea națională reprezintă puntea care ne-a legat, ne leagă și ne va lega de întreaga umanitate.

Colegiul Național de Artă „George Apostu” s-a alăturat acestei manifestări, într-o comuniune de „gând și simțire”, cu un program muzical oferit de prof. Andreea Simon și prof. Elvis Condrea (pian), alături de elevii acestora, care vor interpreta lucrări cu profunde semnificații cultural-spirituale:

-Cioiniag Miruna, clasa a XI-a D -„Pe lângă plopii fără soț”, muzica Guilelm Șorban

-Coman Irene, clasa a XII-a A -„Stelele-n cer”, muzica Nicolae Bretan

-Agiurgioaiei Andreea și Bogdan Iorga (vioară), clasa XII-a A-„Sara pe deal”, muzica Vasile Popovici

-Silvia Păduraru, clasa a XII-a A-„Eminescu”, muzica Doina și Ion Aldea Teodorovici

-Prof. Andreea Simon-„Ce te legeni, codrule”, muzica Nicolae Bretan

Evenimentul se va desfășura în Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu” cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.