Trei bărbaţi care cultivau canabis au fost depistaţi şi sunt cercetaţi sub control judiciar pentru trafic şi consum ilicit de droguri de risc, a anunţat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Suspecţii au fost prinşi în urma unei acţiuni a poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea Biroului Teritorial Vrancea al DIICOT.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2021-2022, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 37 de ani, toţi din municipiul Adjud, ar fi desfăşurat activităţi de cultivare indoor a plantelor de canabis, în scopul consumului propriu şi al comercializării. În urma a trei percheziţii efectuate în judeţele Vrancea şi Bacău, la domiciliile celor trei bărbaţi, au fost identificate şi ridicate, în vederea cercetărilor, două plante de canabis, aproximativ 10 gr de muguri de canabis, două grindere şi două telefoane mobile”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

Conform aceleiaşi surse, cei trei ar fi comandat online seminţele de canabis, pe care le-ar fi cultivat într-un imobil din judeţul Bacău. După ce plantele ajungeau la maturitate, erau recoltate în scopul consumului propriu şi al comercializării.

„În urma analizării materialului probator administrat în cauză, procurorii DIICOT au dispus faţă de aceştia măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum ilicit de droguri de risc”, se mai menţionează în comunicat.