Sediul primăriei din comuna Pârgărești a rămas astăzi fără curent electric. Angajații E-ON au deconectat instituția și au sigilat panoul de alimentare. Din această cauză aproape că a fost sistată activitatea în primărie. Au rămas de rezolvat doar sarcinile care presupun interacțiunea directă cu cetățenii.

În această dimineață, eram toți la birou și ne-am trezit cu heblu tras. Panoul este sigilat. Lucrătorii E-ON ne-au spus că ar fi pentru o datorie neachitată. Eu îi aștept cu OP-urile pe masă. Le-aș arăta dar nu am cui. Totul este la zi. La telefon nu răspunde nimeni. Am sesizat și Prefectura. Până la această oră nu s-a întâmplat nimic”, ne-a declarat Marius Gabriel Gheorghiță, primarul comunei Pârgărești.

Fără curent electric calculatoarele s-au închis după câteva minute, internetul nu a mai funcționat, nici sistemul de supraveghere video al comunei, nici alarmele.

”Astăzi am avut de votat on-line o hotărâre ADIB ce privește buna funcționare a CRAB. Nu am mai reușit să fac acest lucru”, a mai exemplificat primarul.

”O să facem și o plângere la ANPC. Nu se poate să fim privați de un serviciu vital pentru buna funcționare a instituției fără nicio somație, în condițiile în care suntem buni platnici și nici să n-ai cu cine dialoga. E ca în filmele western, întâi tragi glonțul fără somație și apoi vezi tu pe cine ai nimerit. De data asta trebuie să răspundă cineva”, a mai declarat primarul.