Guvernul a modificat reglementările pe baza cărora Ministerul Dezvoltării acordă subvenţie autorităţilor locale pentru termoficare, a anunţat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. La cerere, autorităţile vor putea primi mai mulţi bani.

În baza reglementărilor în vigoare până acum, ministerul avea posibilitatea să ofere o subvenţie autorităţilor locale pe raza cărora funcţionează sisteme de termoficare pe bază de gaz, în limita a 50% din valoarea facturii care depăşea preţul plafonat.

Modificarea adoptată luni prevede posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori la subvenţia iniţială, pentru facturile din lunile ianuarie şi februarie 2022, şi includerea autorităţilor locale care au sisteme de termoficare pe bază de păcură. Actul normativ adoptat luni prevede posibilitatea ca autorităţile publice locale, până la epuizarea bugetului, să utilizeze excedentele bugetare pentru a asigura fondurile necesare în vederea furnizării energiei termice în sezonul rece 2021-2022, a precizat Cseke Attila.