Primăria Bacău a organizat, ieri, o dezbatere a Regulamentului de Arhitectură și Estetică Urbanistică. La dezbatere au participat în jur de 30 de persoane. Și viceprimarul Alexandru Miroșeanu și-a expus punctul său de vedere în privința acestui regulament:

,,De neînțeles de ce se dorește impunerea, cu orice preț, a unor reguli cel puțin ciudate, ca să nu spun anapoda.

Regulamentul de estetică și arhitectură urbană, inițiat exclusiv de către primar, a stârnit confuzie și îngrijorare, în special printre antreprenori, o categorie care trebuie protejată și încurajată, nicidecum să i se pună tot felul de opreliști și interdicții. Da, o societate modernă se clădește pe reguli, dar acestea trebuie să fie clare, discutate anterior. Iar aceste reguli trebuie să aducă un plus comunității, nu trebuie să afecteze viața economică, socială etc.

Nu poți interzice funcționarea magazinelor de tip ”second hand” printr-un regulament de estetică și arhitectură, poți, cel mult, să prevezi anumite clauze specifice într-un regulament de tip comercial.
Nici eu, nici colegii mei consilieri locali ai PNL, nu vom fi niciodată de acord cu promovarea unor asemenea interdicții care lovesc în mediul privat, cum nu suntem de acord nici cu lansarea în spațiul public a unor propuneri, idei etc, concepute ”pe genunchi”, fără consultarea tuturor celor implicați.”, scrie Liviu Miroșeanu, viceprimar de Bacău, pe pagina sa de Facebook.