22 de percheziții domiciliare au fost efectuate miercuri, 9 februarie, în județele Neamț, Iași și Bacău pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat de utilaje agricole şi autoturisme din Italia și Franța. La operațiune au participat Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Birocului de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

Pe parcursul perchezițiilor au fost descoperite și ridicate: suma de aproximativ 30.000 lei, 5 permise de conducere falsificate, cărți de identitate autoturisme în alb (țară de proveniență Italia), 22 de autoturisme (MERCEDES, MASERATI, BMW, JEEP, FIAT, Range Rover, etc.), 17 tractoare și utilaje agricole (Massey Ferguson și alte mărci italiene), 2 motociclete Harley Davidson. Valoarea totală a bunurilor ridicate în cauză este de aproximativ 1.000.000 euro.

„Prejudiciul estimat a fi produs prin activitatea infracțională a grupului este de aproximativ 1.500.000 euro”, precizează procurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

În urma audierilor, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au reținut pentru 24 ore 4 inculpați, față de ceilalți 9 inculpați fiind sipusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.