Prevenirea incidentelor care ar putea afecta mediul școlar are un rol important și bine determinat, prin interacțiunea directă cu cei cărora le este adresată, copiii din instituțiile de învățământ preuniversitar. De această dată, jandarmii băcăuani au purtat un dialog constructiv cu elevii Școlii Gimnaziale ,,Spiru Haret” din municipiul Bacău.

Discuțiile cu elevii au pus accent pe teme precum prevenirea faptelor antisociale în zona instituțiilor de învățământ, consecințele legale ale săvârșirii acestora și modalități de evitare a victimizării.

Aceste întâlniri cu elevii urmăresc în special prevenirea violenţei în mediul şcolar, pregătirea elevilor în legătură cu evitarea unor fapte care pot fi săvârșite în școli sau în legătură cu școala, precum şi încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă tânăra generaţie. Momentele petrecute alături de oamenii în uniforma militară le-au oferit tinerilor posibilitatea de a afla și aspecte ce țin de specificul misiunilor pe care le desfășoară jandarmii în județul Bacău.

În vederea menținerii unui climat de ordine și siguranță publică la instituțiile de învățământ aflate în competență, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău cooperează cu polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară. Activitățile de acest gen vor continua până la încheierea anului școlar 2021- 2022, în funcție de evoluția situației epidemiologice.