Începand de luni, 7 februarie a.c., romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi anuale de 4,50%, 5% si 5,35%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

– Intre 07 – 24 februarie 2022 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata,
subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/ghid-tezaur-online si https://mfinante.gov.ro/ro/web/trezor/tezaur-online;
– Intre 07 – 25 februarie 2022 de la unitatile Trezoreriei Statului;
– Intre 07 – 24 februarie 2022 in mediul urban si 07 – 23 februarie 2022 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A..

„Anul trecut mai mult de 114 mii de romani au investit peste 5 miliarde lei in titlurile Tezaur – o suma record de la lansarea programului. Romanii au incredere in bonitatea statului roman, iar faptul ca din ce in ce mai multi bani sunt incredintati pentru economisire confirma acest lucru.”, Adrian Caciu, ministrul finantelor.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile. Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate la sectiunea Datorie publicawww.posta-romana.ro.