Ieri, 15 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Bacău, la persoane bănuite de trafic de minori, act sexual cu un minor, viol, tâlhărie și folosirea prostituției infantile.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, ar fi racolat o minoră, cu care ar fi întreținut relații sexuale prin constrângere, la o locație din municipiul Bacău.

Ulterior, ar fi obligat-o să întrețină relații sexuale cu alte persoane din municipiul Bacău, contra unor sume de bani, pe care și le-ar fi însușit în totalitate.

Totodată, ar fi deposedat minora de bijuteriile din aur aflate asupra ei, în scopul de a obține alte sume de bani. În urma perchezițiilor, au fost ridicate mijloace materiale de probă. 3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, pentru audieri.

Ca urmare a probatoriului administrat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei dintre bănuiți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, viol, tâlhărie și folosirea prostituției infantile.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. În activități au fost angrenați și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.