In jurul orei 10:30, echipele SC CRAB SA au finalizat lucrarile de decopertare a conductei constatand ca avaria a fost cauzata de deplasarea piesei de imbinare dintre conducta Dn 1000 mm si conducta de Dn 800 mm.

Având în vedere complexitatea lucrărilor de remediere (demontarea pieselor existente – reductiei, mosoarelor din fonta si a reasamblarii lor pe pozitie) estimam finalizarea lucrarilor pentru maine, 02.02.2022 orele 20:00.

Ulterior finalizarii lucrarilor de remediere vom proceda la umplerea conductei de aductiune (24 ore) si a retelei de distributie.

Programul anuntat de furnizare apa potabila pentru 02 februarie, in municipiul Bacau este 06:00 – 08:00 dimineata si 18:00 – 20:00 dupa – amiaza.

Exista posibilitatea ca locuitorii de la etajele superioare (III si IV) ale blocurilor bara, sa fie afectaţi de lipsa presiunii in programul anuntat.

Nu vor fi afectati de intreruperea apei potabile consumatorii din Municipiul Bacau alimentati direct din Statia de Pompare Gheraiesti:
– Cartier Gheraiesti
– Cartier ANL Gheraiesti
– Cartier Serbanesti
– Cartier Izvoare
– Zona Stefan cel Mare (nr. pare – partea cu Arena Mall)
– Milcov (zona pompieri).

,,Imediat ce vom finaliza decopertarea conductei ne vom putea exprima cu privire la perioada efectiva de remediere a avariei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Vom reveni cu informatii actualizate despre evolutia lucrarii.”, declară reprezentanții CRAB.