Mai multe sortimente de înghețată au fost retrase din magazinele Lidl și Mega Image. Autoritatea pentru siguranța alimentelor a constatat că înghețatele Mars și Bounty, vândute de cele două lanțuri de magazine, depășesc nivelul de oxid de etilenă admis de legislație.

,,Mars recheamă voluntar din România produsul nostru de înghețată mentionat mai jos. Acest lucru
se datorează prezenței oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizorii noștri,
la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE. Acest fapt are impact cu privire la Mars
precum și alți producători. ESTE IMPORTANT că noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal. Consumarea produsului nu este nocivă”, se arată în informarea pentru consumatori publicată pe site-ul ANSVSA.

,,Dorim sa va aducem la cunostinta ca Mega Image a retras de la vanzare produsul: 80995 BOUNTY INGHETATA 6PACK 234.6G cu nr lot L025E1DOE02 si termen de valabilitate 31.05.2022. Retragerea produsului de pe piata si rechemarea acestuia de la consumatori au fost declansate la solicitarea furnizorului, constatandu‐se rezultate necorespunzatoare la analizarea unui ingredient utilizat la fabricarea produselor, avand un nivel peste limitele legale de oxid de etilena. Toate produsele retrase urmeaza a fi distruse”, anunță reprezentanții Mega Image.

Sursa foto: revistaprogresiv.ro