În această dimineață, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au fost prezenti la ,,Cafeneaua meseriilor”, activitate desfășurată în cantina Liceului Tehnologic ,,Alexandru Vlahuță” din localitatea Podu Turcului.

Jandarmii le-au adus la cunoștința elevilor din anii terminali oferta educatională în instituţiile militare de învăţământ postliceal ale Jandarmeriei Române, precum și aspecte din misiunile și competențele legale ale jandarmilor. De asemenea, au fost prezentate cazuri de elevi care au comis fapte ce contravin legii, în scopul evitării acestora, precum și conștientizarea faptului că, de foarte multe ori, cunoașterea lor poate evita apariția sau efectul nedorit pe care îl au.

Astăzi este ultima zi de înscriere pentru cele 700 de locuri scoase la concursul de admitere pentru școlile militare de subofițeri jandarmi, iar peste 66 de tineri au depus deja cererea de înscriere. Cererea de inscriere mai poate fi trimisă doar astazi pe adresa de e-mail resurse.umane@jandarmeriabacau.ro , iar pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numarul de telefon 0234.543.131- interior 24537.