În data de 21.03.2022 echipele SC CRAB SA au constatat o defecţiune la conducta de aducţiune apă potabilă Dărmăneşti – Târgu Ocna – Oneşti (Ramura Sud) în zona com. Dofteana.

Avand in vedere faptul ca avaria permite programarea lucrarilor de remediere, putem oferi timp consumatorilor noştri să ia măsuri de stocare a acelor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada efectuării lucrărilor de reparaţii.

Astfel, întreruperea alimentării cu apă a aducţiunii se va face în data de 23.03.2022, începând cu ora 08:00. În funcţie de situaţia gasită în teren durata estimată până la reluarea furnizării apei la parametrii normali de debit şi presiune, este de maxim 22 ore, respectiv:

1. Durata de golirea a tronsonului afectat si a intervenţiei pentru remedierea defecţiunii, o estimăm până la maxim 10 ore, în funcţie de complexitatea reparaţiei.

2. Timpul estimativ de încărcare (umplere) a aducţiunii este 12 ore.

De această oprire vor fi afectaţi consumatorii: RAJA SA – pt. Municipiul Onești, oraşul Târgu Ocna, Comuna Dofteana, comuna Caşin, comuna Târgu Trotuş (Târgu Trotuş, Viişoara, Tuta), Chimcomplex Borzești, comuna Pârgăreşti și SNAP Târgu Ocna.

Întreruperea furnizării apei potabile va genera restricţionarea alimentării cu apa pentru perioada derulării lucrărilor, iar furnizarea apei potabile in data de 23.03.2022 se va face, în funcţie de stocurile de apă acumulate, după următorul program:

– pentru oraşul Târgu Ocna:

· abonaţii alimentaţi din rezervorul Tiseşti (blocurile şi cartierul Tiseşti) – până la ora 14:00;

· abonaţii alimentaţi din rezervorul Vâlcele (cartierele Gălean şi Vâlcele) – până la ora 16:00;

· abonaţii alimentaţi din conducta de aducţiune (cartierele Poieni, Mosoare, Păcuri şi Gura Slănic) până la ora 09:00.

– pentru Comuna Dofteana:

· sat Dofteana – zona Centru până la ora 16:00;

· satul Larga – nu va fi afectat de această oprire (alimetarea se face din conducta de aducţiune Ramura Nord);

– pentru comuna Caşin până la ora 16:00 (pentru abonaţii de la intrarea în localitate).