Teatrul Municipal „Bacovia” invită publicul spectator la premiera spectacolului „Pinocchio”, după Carlo Collodi, regia și scenariul Gabriel Apostol, care va avea loc în zilele de 19 și 20 martie, de la orele 11.00, sala mare a teatrului.

Premiera are loc chiar în preajma datei de 21 martie, când se aniversează Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși, fiind un cadou pentru publicul băcăuan!

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Andreea Sandu, Marlene Duduman, Alina Neagu, Ilinca Istrate, Laurențiu Budău, Tiberiu Gabor Bitere, Andi Andriucă, Giuseppe Torboli Mihai Chihaia, Vlad Constandache.

Scenografia este semnată de Clara Dărângă, muzica de Cari Baczo Tibor, lighting design: Costel Baciu. Păpușile au fost sculptate de Edi și Liliana Lașoc.

„Spectacolul nostru ”Pinocchio” este un spectacol al bucuriei pure, cu mijloace clasice, tradiționale, pentru că eu cred că în teatrul de animație trebuie apărată cu orice preț această dragoste care se naște între creator și mijlocul său de expresie, între creator și Păpușă, între creator și Mască, urmând ca toată dragostea asta să pornească apoi către public, către spectatori. Cred că ăsta este lucrul cel mai important.  Există un ritm, și vizual, și sonor, cât și ritmul intrinsec al spectacolului, care creează, așa cum am gândit-o împreună cu echipa spectacolului, iluzia lumii acesteia mari, cu tot felul de pericole în care tu, ca și copil, trebuie să pășești, s-o cunoști și să-nveți ceva. Povestea lui Pinochio  – nu vreau să fie didactică, nu asta îmi doresc – e de fapt povestea fiecăruia dintre noi, fiecare întâlnește în viața lui niște accidente din care învață cine este și încotro se-ndreaptă”, declară regizorul Gabriel Apostol.

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta mai mare de 4 ani, dar și părinților, după cum spune același Gabriel Apostol.

„Zona mea de interes cu acest spectacol e, în principal, zona copiilor și a copiilor mai mari. Dar eu sper să se amuze și părinții și, cu siguranță, o vor face, cuceriți de ingenuitatea asta a lui Pinocchio, care este, de fapt, o materializare a copilului veșnic din noi”, conchide regizorul.

Biletele au fost puse în vânzare la agenția de bilete, dar și online, pe site-ul www.teatrulbacovia.ro.