Pentru acte de bravură, doi polițiști băcăuani au primit distincții onorifice cu prilejul zilei de 25 martie 2022 – Ziua Poliției Române. Cei doi s-au evidențiat pe parcursul carierei prin implicare și profesionalism.

Agentul principal de poliție, Podariu Bogdan a primit Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne.

La data de 13 mai a.c., un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci a fost solicitat să intervină, pe raza comunei Parincea, pentru a aplana un scandal la o familie în care, fiul, în vârstă de 42 de ani se manifesta violent. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului constatând că, bărbatul se afla agătat cu o funie de creanga unui copac manifestând intenţia de a se sinucide. În acel moment, unul dintre poliţişti a intervenit prompt, s-a urcat în copac şi i-a îndepărtat bărbatului funia reuşind să îl împiedice de la acţiunea sa de a-şi lua viaţa. În timpul intervenţiei, poliţistul a suferit vătămări corporale, căzând împreună cu persoana în cauză de la înălţime, aceasta sărind din copac.

Agentul șef principal de poliție Scutaru Boby-Petrian a primit emblema de merit a Poliției Române.

La data de 31 iulie a.c., în jurul orei 12:30, polițistul din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău desfăşura activităţi de investigare în zona podului din cartierul Şerbăneşti, când a auzit strigăte de ajutor din mijlocul apei. S-a mobilizat imediat, a procurat o funie şi a acţionat operativ pentru scoaterea acesteia din apă. Ulterior, a stabilit că este vorba despre o femeie de 69 de ani care nu mai putea să înoate până la mal. Poliţistul a solicitat o ambulanţă care a transportat femeia la spital, în vederea examinării medicale.

Salvarea de vieţi omeneşti este una dintre principalele atribuţii ale Poliţiei, iar, în aceste cazuri, poliţiştii băcăuani au îndeplinit cu succes misiunea de a salva viețile celor doi.