Teatrul Municipal „Bacovia” prezintă, pe 13 martie 2022, de la ora 18.00, premiera spectacolului „Zăpezile de altădată”, de Dumitru Solomon, în regia lui Marius Gîlea. Cunoscutul regizor revine la teatrul băcăuan pentru a doua colaborare, după  cea din 2015, la spectacolul  „Moara cu noroc”. 

„Textul lui Dumitru Solomon m-a fermecat de la prima lectură. Are farmec, poezie, candoare, filozofie și mult umor. Este savuros și dă interpreților posibilitatea de a oferi adevărate recitaluri actoricești. Este un tur de forță pentru ei, dar un tur care a fost parcurs cu plăcere și cu multă dragoste, pentru că, vorba lui Dumitru Solomon, „unde este iubire este și fericire!”, declară regizorul Marius Gîlea.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Bianca Babașa, Vlad Nicolici, Eliza Noemi Judeu,

Valentin Braniște, Nina Ionescu, Ștefan Ionescu, Dumitru Rusu. Scenografia este semnată de Vladimir Turturică, iar muzica originală a fost creată de Călin Grigoriu.

,,Echipa cu care am colaborat m-a înconjurat cu atenție și m-a sprijinit cu energie, idei și talent. În acest spectacol, veți întâlni doi tineri actori delicioși, Bianca Babașa și Vlad Nicolici, atât de drăguți că-ți vine să-i iei acasă. Ne vom identifica, în foarte multe ipostaze, cu personajele create de  Eliza Noemi Judeu și Valentin Braniște. Nina Ionescu și Ștefan Ionescu (simplă coincidență de nume) sunt o mamă, respectiv un vecin parcă rupți din realitate iar Dumitru Rusu este o statuie înțeleaptă, dar pesimistă, care merită contrazisă.

Textul, deși a fost scris înainte de revoluție, este actual și va rămâne actual pentru că este despre noi, despre aproape orice cuplu surprins în diferite etape ale vieții.

Trebuie neapărat să amintesc și echipa de creație de lângă mine. Aș începe cu Andreea Lucaci, o tânără regizoare, de care cu siguranță vom mai auzi. Ea m-a însoțit discret în împlinirea acestui proiect. Apoi, i-am avut alături pe Vladimir Turturică și Călin Grigoriu, scenograful și compozitorul spectacolului, doi artiști cu care am colaborat și la spectacolul „Moara cu noroc”.

Cerința domnului director de la Teatrul din Bacău a fost să avem un spectacol  frumos. Ei bine, vorba lui Vladimir, o să fie foarte frumos!  În plus, muzica originală este vie și completează fericit întregul.

În concluzie vă așteptăm la o comedie frumoasă și plină de fantezie de care avem cu toții atâta nevoie!”, a completat regizorul.

Din această săptămână, accesul în teatru nu mai este condiționat de prezentarea unui certificat verde. Masca este recomandată, însă nu este obligatorie.

După doi ani de restricții, sala mare a teatrului se poate ocupa integral!

Biletele pentru premieră au fost puse în vânzare atât online, cât și la agenția de bilete a teatrului.