Salariații care participă la etapa de autorecenzare se pot bucura de o zi liberă plătită de angajator. Potrivit legislației, aceasta se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare, nu în avans. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.

Autorecenzarea este simplă și se face în doi pași: accesăm platforma de autorecenzare și completăm formularul de pre-înregistrare pentru noi și pentru membrii gospodăriei; pasul doi: primim un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ. La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului. Autorecenzarea se poate face de pe orice dispozitiv electronic.
Cei care nu reușesc să facă această recenzare pe cont propriu, pot parcurge formularul cu ajutorul unui recenzor, fie pe tableta acestuia, fie pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor. De asemenea, este disponibil numărul 0314 33 83 00, spune primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.
De asemenea, primarul a declarat că locațiile amenajate de Primăria Bacău în acest scop sunt: Direcția de Asistență Socială, Evidența Populației, Arena Mall, CLUB 60, Starea Civilă, Primăria, Directia de taxe și impozite, Centrul de Informare Cetățeni.
Autorecenzarea se încheie la 15 mai 2022, după care în perioada 16 mai-17 iulie se va face o recenzare a persoanelor care nu au avut acces la dispozitive electronice sau internet.
Sursa foto: facebook.com