În data de 07.04.2022, începând cu ora 08:00, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au dezbătut, in cadrul disciplinei „Responsabilitate socială, statut și deontologie profesională”, tema „Modalități de acordare a primului ajutor”.

Dezbaterea a fost organizată în colaborare cu voluntari ai Crucii Roșii Bacău- Onești, profesor Nicoleta NEAGU și elevii Bogdan FOLEA și Iustin DUNĂ, din cadrul Colegiului Național Costache Negri Târgu Ocna.

Scopul acestei activități a constat în identificarea modului de acțiune în diferite situații și însușirea de către elevi a unui minim de cunoștințe necesare acordării primului ajutor la locul de muncă, în familie sau în alte împrejurări.

Elevii au primit explicații teoretice și au participat la exerciții practice în cadrul cărora au învățat despre suportul vital de bază, resuscitarea cardio-pulmonară, intervenția în caz de sufocare, compresiunile toracice, ventilația artificială, acordarea primului ajutor in caz de luxații, entorse, fracturi, imobilizarea cu atele, despre semnele de recunoaștere a unei crize epileptice, fixarea corpurilor străine care au penetrat organismul, etc.

Această activitate a facilitat conștientizarea  faptului că, la nivel comunitar, acțiuni minore de pregătire pot avea un impact major în limitarea și înlăturarea efectelor negative produse de o situație de urgență, făcând posibilă revenirea la starea de normalitate într-un timp mai scurt.

Pentru Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, astfel de activități reprezintă o ocazie de a pregăti elevii pentru a reacționa în diverse situații deosebite, completând, în acest mod, procesul de pregătire pe care aceștia îl parcurg în cadrul instituției noastre.