DRDP Iași informează că, în ziua de 13.04.2020, ora 18:00, circulația rutieră și pietonală va fi închisă temporar pe DN 12B, km 2+290 – 2+550, în exteriorul localității Târgu Ocna, județul Bacău, pentru executarea unor lucrări de demolare a zonei instabile a stâncilor de pe versantul aferent.
Lucrările se vor executa pe partea dreaptă a drumului, sens de mers Tg. Ocna – Slănic Moldova, și vizează detonarea stâncilor care pun în pericol siguranta circulației pe acest sector de drum național, prin explozii controlate, executate de către o companie autorizată.
Lucrările sunt prevăzute în contractul „Expertiză tehnică, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuție, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru punerea în siguranță a obiectivului de pe DN 12B, km 2+290 – 2+ 550”, în regim de urgență, aprobat în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, ca urmare a căderilor de stânci de pe versant înregistrate pe sectorul de drum menționat.
Durata estimată pentru închiderea totală a circulației rutiere și pietonale este de 30 de minute de la momentul detonării.
În acest sens, DRDP Iași face apel la înțelegere din partea conducătorilor auto și a pietonilor pentru disconfortul creat, recomandând totodată respectarea semnalizării instituite în perimetrul delimitat în zona de lucrări.
Sursa foto: facebook.com