Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Slănic Moldova au intervenit în sprijinul a două persoane din Brașov, care s-au rătăcit cu mașina pe un drum forestier.

Seara trecută, în jurul orei 21.00, o sesizare din partea unor cunoștințe ale celor doi turiști i-a redirecționat pe jandarmii montani pe drumul forestier din Slănic Moldova, unde la o distanță de aproximativ 10 kilometri de stațiune aceștia au fost găsiți.

Turiștii le-au relatat jandarmilor că s-au rătăcit în pădure urmând indicațiile unei aplicații telefonice de localizare, care i-au condus pe această scurtătură către stațiunea Slănic Moldova, unde sunt așteptați de niște prieteni.Mai mult decât atât, masina le-a rămas suspendată intr-un sanț și nu își mai puteau continua drumul fără sprijinul jandarmilor montani, care i-au ajutat să repună mașina pe drum, după care i-au însoțit până au ajuns în staţiune la unitatea de cazare.

Jandarmii montani recomandă turiștilor care vor alege ca destinație zona montană a județului să țină cont de atenționările meteorologice emise, să se informeze cu privire la starea drumurilor, a traseelor care urmează să fie abordate, să fie echipați corespunzător și să nu plece singuri la drum.

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții solicitați ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea.