În perioada 09-15 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău au organizat o acțiune de prevenire și combatere a infracționalității în târgurile săptămânale organizate la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Bacău.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 118 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.970 lei, din care 38 la Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

De asemenea a fost dispusă confiscarea valorică a cantității de 86,19 m.c. material lemnos în valoare de 72.846 lei, a fost reținut un permis de conducere și două certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:

La data de 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian, împreună cu un specialist din cadrul Gărzii Forestiere Bacău au constatat abateri de la prevederile Legii nr. 171/2010 la o societate comercială din comuna Plopana. Astfel a fost dispusă confiscarea valorică a cantității de 86,19 m.c. material lemnos în valoare de 72.846 lei.

La data de 11 mai a.c., în urma activităților de control desfășurate în târgul săptămânal din orașul Buhuși, a fost identificat identificat un bărbat de 39 de ani, din județul Neamţ, care deținea spre comercializare 232 pui de găină din rasă mixtă, fără documente de provenienţă și sanitar-veterinare.

Faţă de persoana în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform HG 984/2005, iar în colaborare cu lucrătorii D.S.V.S.A. Bacău s-a luat măsura punerii sub observație sanitar-veterinară, conform procedurilor.