Informațiile privind  acordarea primului ajutor ar trebui să fie accesibile tuturor, acestea sporind capacitatea unei persoane de a acționa pentru îmbunătățirea șanselor de supraviețuire ale unei victime.
În acest context, în data de 09.05.2022, începând cu ora 0800, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna au dezbătut, în cadrul disciplinei „Responsabilitate socială, statut și deontologie profesională”, tema „Modalități de acordare a primului ajutor”.
Dezbaterea a fost organizată în colaborare doamna Lăcrămioara BOZ, coordonator program 112 din cadrul Asociației ‘‘Sfântul Nicolae cel Milostiv„ din Iași.
Scopul acestei activități a constat în identificarea modului de acțiune în diferite situații de urgență referitoare la prevenirea incendiilor, exersarea manevrelor de evacuare în caz de incendiu, cutremur, inundație sau oricare altă situație de urgență.
Elevii au primit informații concrete referitoare la identificarea cazurilor de urgență precum și a modului corect de apelare a serviciului 112 – prezentarea datelor personale de identificare, locul, urgența, telefonul de la care să răspundă, comunicarea cu  operatorul, etc.
Această activitate a facilitat conștientizarea  faptului că, la nivel comunitar, acțiuni minore de pregătire pot avea un impact major în limitarea și înlăturarea efectelor negative produse de o situație de urgență, făcând posibilă revenirea la starea de normalitate într-un timp mai scurt.
Pentru Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, astfel de activități reprezintă o ocazie de a pregăti elevii pentru a reacționa în diverse situații deosebite, completând, în acest mod, procesul de pregătire pe care aceștia îl parcurg în cadrul instituției noastre.