La data de 05 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat două controale pe linia respectării prevederilor legale privind operaţiunile cu produse de protecţie a plantelor.

Astfel, la sediul unei societăţi din comuna Pârjol a fost identificată cantitatea de aproximativ 42.000 kg. îngrăşăminte, depozitată fără respectarea condiţiilor legale privind protecţia mediului.

Totodată, la sediul unei societăţi din aceeaşi localitate, a fost identificată cantitatea de aproximativ 13.000 kg. îngrăsăminte, depozitată fără respectarea condiţiilor legale privind protecţia mediului.

În ambele cauze au fost intocmite dosar penale sub aspectul săvârsirii infracțiunii de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, conform OUG 195/2005.

Întreaga cantitate de aproximativ 55.000 kg de îngrăşăminte a fost lăsată în custodia reprezentanţilor societăţii, dispunându-se măsuri în vederea depozitării conform prevederilor legale.