Liviu Miroșeanu, viceprimar de Bacău a anunțat că a solicitat Comisiei de Circulație înființarea de sensuri giratorii și în intersecțiile mici. Măsura poate fi implementată rapid, cu costuri reduse, iar efectul imediat este fluidizarea traficului, cu consecințe benefice pentru conducătorii auto. Primele intersecții pentru care am făcut propunerea sunt: strada Venus cu strada Ion Ionescu, strada Venus cu strada 22 Decembrie și strada Venus cu strada Bucium. Propunerea a fost avizată favorabil, pasul următor fiind obținerea acordului Biroului Rutier al Poliției Municipiului Bacău.

În Comisia de Circulație s-a luat în calcul și o serie de solicitări menite să îmbunătățească siguranța rutieră. Astfel, la trecerea de pietoni de pe str. Milcov, în zona Insulei de agrement, va fi amplasat un semafor cu buton. Pentru siguranța pietonilor,s-a aprobat amplasarea de bolarzi în dreptul mai multor treceri de pietoni, pentru a asigura o vizibilitate mai mare conducătorilor auto.

De asemenea, se vor amplasa bolarzi și pe lungimea anumitor trotuare unde interdicția de a parca nu este respectată, aspect ce îngreunează circulația pietonilor.