Prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor rămâne pentru poliție o prioritate permanentă, al cărei scop este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate și respect.

Fiecare zi aduce un nou prilej pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău de a fi în mijlocul elevilor. De data aceasta, prezența în echipă a fost în rândul elevilor de la Școala Gimnazială ”Nicu Enea” din municipiul Bacău. Astfel, începând cu ora 09.30, în curtea școlii a fost mare bucurie și multă curiozitate.

Polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciul Rutier s-au pregătit cu materiale specifice muncii de poliție și multe informații de oferit copiilor, pentru a fi mereu în siguranță.

Laboratorul criminalistic a fost principala atracție a celor mici, pasionați de tehnicile și metodele de amprentare, precum și a celor de identificare, culegere și ridicare a mijloacelor materiale de probă.

La fel de atractive au fost autospecialele de poliție, mai ales că elevii au folosit mijloacele de avertizare acustice și luminose, învățând când și cum acestea pot fi folosite în misiuni de către polițiști. Totuși, copiii s-au bucurat cel mai mult atunci când cele două exemplare canine de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău au executat un exercițiu demonstrativ, dovedind încă o dată că sunt parteneri de încredere ai agenților conducători, în acțiunile de menținere a ordinii și siguranței publice.

Asigurarea unui mediu școlar protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității este și va rămâne o prioritate a Poliției Române, mai ales că siguranța școlară constituie una din principalele condiții pentru existența unui învățământ preuniversitar de calitate.

Sursa foto: bc.politiaromana.ro