Astăzi intră în vigoare legea privind majorarea la 22 de lei a alocaţiei zilnice de hrană pentru mai multe categorii de populaţie defavorizate.

Noua alocaţie urmează să fie disponibilă începând cu 1 iunie, dată de la care se modifică şi suma pentru hrana pacienţilor internaţi în unităţile medicale de stat. De majorarea alocaţiei de hrană de la 11 la 22 lei, beneficiază copiii care apelează la serviciile publice de zi, dar şi mamele găzduite în centrele maternale.

Furnizorii de servicii sociale sunt obligaţi de astăzi să asigure acestor persoane, suplimentar faţă de ajutorul acordat până acum pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, ori materiale sanitare, şi bani pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere, respectiv, încălzire, apă caldă, energie. Cel puţin 22 lei pentru hrană sunt prevăzuţi, de asemenea, pentru adulţii din unităţile de protecţie socială, inclusiv din cele destinate vârstnicilor. Iar de la 1 iunie, aceeaşi sumă va fi alocată pentru cele trei mese oferite zilnic pacienţilor internaţi în spitale. În luna iunie, intră în vigoare şi alte măsuri din pachetul de sprijin stabilit de Guvern, astfel, angajaţii din agricultură şi industria alimentară vor primi cel puţin 3.000 lei brut pe lună.

Angajatorii din mediul privat care măresc salariul minim cu 200 lei vor fi scutiţi de taxe şi impozite, iar persoanele vulnerabile aflate în risc de sărăcie extremă vor primi vouchere în valoare de 250 lei, strict pentru cumpărarea alimentelor de bază sau a unor mese calde.

Sursa foto: afaceri.news