Potrivit DIICOT, au fost facute 27 perchezitii domiciliare in judetele Prahova, Dambovita si Braila si in municipiile Bacau, Piatra Neamt si Roman, precum si in 10 penitenciare (Bacau, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galati, Gherla, Oradea, Braila, Craiova, Drobeta Turnu Severin si Poarta Alba), in dosare care vizeaza introducerea in penitenciare a substantelor susceptibile de a avea efecte psihoactive si drogurilor de mare risc.

Procurorii spun ca drogurile erau impregnate in scrisori si expediate pe numele unor persoane aflate in sistemul penitenciar. Odata introduse in spatiile de detentie, scrisorile erau portionate si apoi vandute detinutilor.

La sediul DIICOT Bacau au fost conduse in vederea audierii 7 persoane, iar la sediul DIICOT Giurgiu alte 3 persoane.

In urma perchezitiilor au fost confiscate mai multe sume in lei si valuta (peste 20.000 lei si 7350 euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substante cu efect psihoactiv, precum si formulare tipizate pentru transfer sume de bani.

S-a dispus retinerea a 6 inculpati. Opt persoane, dintre care doua sunt in arest preventiv in alte cauze, vor fi prezentate vineri instantelor de judecata cu propunerea de luare a masurii arestului preventiv.