Poliţiştii Serviciului Economic din cadrul IPJ Bacău, împreună cu luptători pentru acţiuni speciale şi criminalişti, efectuează, joi, percheziţii domiciliare în municipiul Bacău, într-un dosar penal ce vizează infracţiuni de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru, a declarat că din cercetări a reieşit că, în cadrul unei clinici medicale din Bacău, s-ar fi eliberat documente medicale care ar fi atestat rezultate prestabilite ale unor investigaţii de profil, precum şi adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19.

„La percheziţii, până în acest moment au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi reţete medicale semnate, ştampilate şi parafate în alb”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, pentru infracţiunile de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.