PNL Bacău a emis un comunincat de presa în care anunță că va vota împotriva unui proiect de hotărâre prin care se creează condițiile pentru ridicarea unei construcții într-o zonă cu o însemnătate aparte pentru municipiul Bacău.

,,Apreciem că aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (P.U.Z.) pe amplasamentul din strada Cuza Vodă, acolo unde există un stejar secular care datează din vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, nu ar face altceva decât să pună în pericol istoria locală.

Mai mult, adoptarea un asemenea proiect de hotărâre ar veni în contradicție evidentă cu dorințele a cel puțin 2.000 de băcăuani, semnatari ai unei petiții prin care cer ca ”Stejarul lui Cuza” să fie protejat de administrația locală. Procedurile pentru ca acest stejar să fie declarat Arbore Monument să află în desfășurare, documentația pentru atingerea acestui obiectiv fiind transmisă instituțiilor abilitate.

Partidul Național Liberal respectă dreptul la proprietate, sprijină investitorii privați, dar se opune distrugerii simbolurilor unei comunități. În concluzie, solicităm și celorlalți consilieri locali să respingă aprobarea Planului Urbanistic Zonal prin care se creează toate elementele care ar pune în pericol acest simbol al orașului., se arată în comunicat.