Un tânăr de 18 ani a fost reținut de polițiști după ce a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere, a provocat un accident de circulație și a plecat de la locul faptei.

Polițiștii rutieri din Onești au reținut la data de 26 iunie a.c. un tânăr de 18 ani din comuna Căiuți, după ce a provocat un accident de circulație soldat cu o victimă.

Acesta, fără a poseda permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism pe DC 119, în afara localității Căiuți, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un șanț de pe marginea drumului.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a pasagerului dreapta spate, un minor de 10 ani din aceeași localitate. Inițial, conducătorul auto a ascuns organelor de poliție evenimentul, specificând că minorul în cauză și-a fracturat piciorul după ce a căzut dintr-un copac.

Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Onești, unde ulterior a declarat personalului medical faptul că a fost victima unui accident de circulație.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a fost depistat conducătorul auto care a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, cu propuneri legale.

Minorul a fost transferat la Spitalul Municipal Bacău – Secția Chirurgie Pediatrică, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea s-a luat măsura indisponibilizării autoturismului în vederea expertizării iar în cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.