Zeci de copii au participat, de 1 Iunie, la activităţile pregătite de poliţiştii, jandarmii şi pompierii băcăuani, bucurându-se de surprizele pregătite de aceştia.

Copiii au fost încântaţi de autospecialele structurilor Ministerului Afacerilor Interne, de tehnica şi materialele din dotare, de tiroliană şi, mai ales, de exerciţiul de dresaj canin care a primit aplauze la scenă deschisă.

Laboratorul criminalistic şi cel de educaţie rutieră au fost unele dintre principalele atracţii ale celor mici, interesaţi de tehnicile şi metodele de amprentare, precum şi a celor de identificare, culegere şi ridicare a mijloacelor materiale de probă.

„Ne-am bucurat şi de faptul că tinerii s-au arătat interesaţi de meseria de jandarm, poliţist sau pompier, adresând întrebări pertinente despre atribuţiile, funcţionarea şi organizarea celor trei structuri şi au avut un dialog interactiv despre modul de acţiune în diferite situaţii, precum şi despre cum pot ei să evite situaţiile periculoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău şi cei ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au reuşit să aducă zâmbetul pe feţele copiilor, care, cu ajutorul lor, au învăţat să îşi dezvolte spiritul de echipă, competitivitatea şi fair-play-ul.

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău i-au surprins pe cei mici cu o mulţime de surprize menite să-i distreze, dar şi să îi familiarizeze cu domeniul situaţiilor de urgenţă, de la prezentarea tehnicilor de prim-ajutor, la cele ale echipamentelor folosite în misiunile de asanare.

Sursa foto: agerpres.ro