La data de 06 iulie a.c., în jurul orei 07:42 polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier cu victime omenești, pe DN 11, pe raza comunei Oituz.

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit faptul că, un bărbat de 62 de ani, din Târgu Secuiesc, județul Covasna, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Onești către Brașov, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani din municipiul Timișoara, județul Timiș.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul bărbatului de 62 de ani și vătămarea corporală a conducătorului auto de 29 de ani și a trei pasageri (o minoră de 1 an și două femei de 28 de ani și de 67 de ani) aflați în autoturismul acestuia.

Conducătorul auto de 29 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto:

• să adopte o manieră prudentă de conducere;

• să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;

• să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase;

• să respecte regimul legal de viteză, întrucât viteza reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere.

• să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, să mărească distanţa dintre vehicule.