Polițiștii băcăuani au organizat, în acest weekend, în intervale orare diferite, o amplă acțiune în județul Bacău la care au fost angrenați peste 180 de polițiști. În acest context, au fost reţinute 88 de permise de conducere, retrase 15 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 9 infracţiuni.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, în perioada 15-17 iulie a.c., peste 180 de polițiști de la rutieră şi de ordine publică din tot judeţul, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma controalelor pe drumurile publice din judeţ, polițiștii au aplicat 458 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, din care, 150 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, 27 pietonilor, 14 pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar restul pentru alte abateri. În cadrul acțiunii, polițiștii au reținut 88 de permise de conducere, dintre care 37 pentru depășirea limitei de viteză legală, 5 pentru depășiri neregulamentare, 18 pentru conducere sub influența alcoolului. Totodată, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare și constatate 9 infracțiuni.

Acțiunile pentru siguranța traficului rutier continuă, polițiștii rutieri fiind prezenți pe drumurile naționale din județul Bacău și pe toate arterele rutiere importante, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.