In urma cu doua zile, miercuri, 29 iunie, în intervalul orar 09:00 – 14:00, s-a organizat o acţiune în vederea combaterii activităților ilegale în domeniul protecţiei mediului, de pe raza judeţului Bacău.

În acţiune au fost angrenate efective de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţíi Criminale, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, precum și reprezentanți de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Agenția Națională „Apele Române” – A.B.A. Siret şi Garda Națională de Mediu – C.J. Bacău.

În urma activităţilor desfășurate au fost verificați 22 de operatori economici și au fost aplicate 6 sancţiuni contravenționale, în valoare de 21.500 de lei.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială s-a constatat faptul că nu a fost respectată obligaţia de a întocmi lista deşeurilor generate din activitatea de dezmembrare şi recipientele cu ulei uzat nu au fost depozitate în spaţii corespunzător amenajate, împrejmuite şi securizate, conform dispoziţiilor prevăzute de OUG nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor.

În consecinţă, organele de poliţie au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 lei.