Chiar dacă este vacanță, activitățile preventive dedicate elevilor continuă.

În această săptămână, polițiștii de prevenire din cadrul I.P.J. Bacău, alături de colegii lor de la Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier și Biroul Siguranță Școlară au fost prezenți în mijlocul copiilor care au ales să își petreacă vacanța în școlile de vară organizate în județul Bacău.

Astfel, alături de specialiști și voluntari din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău, polițiștii au participat la activitățile organizate de către Fundația de Sprijin Comunitar Bacău în Stănișești și Panu, dar și la programele susținute de Parohiile ”Sfinții Trei Ierarhi” Bacău, ”Sfântul Ioan Botezătorul” Racova și ”Nașterea Maicii Domnului” Zemeș Principalele discuții au fost despre cum să fie mereu în siguranță și despre cum să nu devină victime sau autori de infracțiuni, în cadrul campaniilor ”Vacanță în siguranță” și ”Dincolo de aparențe”.

Cei peste 380 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 16 ani au adresat întrebări despre meseria de polițist, despre modalitatea în care sunt prinşi infractorii, dar și despre cât de periculoasă este această meserie.

Copiii au fost împărţiţi pe ateliere de lucru, astfel încât fiecare echipă să poată vedea materialele pregătite special pentru ei.

Astfel, polițistul criminalist a prezentat copiilor trusele necesare prelevării mijloacelor materiale de probă, modul în care persoanele sunt amprentate și cum sunt ridicate amprentele de la fața locului.

Poliţistul rutier i-a învățat principalele reguli de circulație și i-a determinat să conștientizeze pericolele nerespectării acestora.

Iar polițiștii de prevenire și siguranță școlară au discutat despre principalele reguli de siguranță, despre cum pot evita și rezolva situațiile conflictuale, dar și despre pericolele consumului de droguri, ale internetului și ale unui anturaj nepotrivit.

De asemenea, specialiștii antidrog au pregătit o serie de jocuri și activități care i-au provocat pe copii să conștientizeze că viața este cea mai de preț, mai ales atunci când este una sănătoasă, trăită în bine și corect.

Activitățile de acest fel vor continua pe întreaga perioadă a vacanței, cu bucurie și interes, pentru a transmite că suntem preocupați și ne pasă de siguranța celor din jur.