De la 1 iulie, pentru a evita scumpirea biletului generată de cresterile costului la combustibili, se introduce o schema de subventionare suplimentară. Anunțul a fost făcut de primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.
Potrivit acestuia, pentru pensionari, în funcție de cuantumul pensiei, vor fi subvenționate integral sau parțial abonamentele, valabile pentru toate liniile. Astfel, pensionarii cu pensie de până la 1.800 de lei nu vor achita nimic pentru un abonament lunar pe toate traseele.
Astfel, cei care au pensii între 1.801 și 2.500 de lei vor achita doar contravaloarea a 2 bilete pe lună, cei cu pensii între 2.501 și 3.200 de lei vor plăti doar 3 bilete și așa mai departe până la 5.000 de lei. În total, se vor subvenționa 300.000 de bilete de călătorie lunar.
,,Mi-aș fi dorit să o pot extinde și altor categorii de beneficiari pentru a încuraja circulația cu transportul în comun, dar momentan legislația nu permite acest lucru. Parlamentarii băcăuani ar putea modifica legislația transportul public local în acest sens în următoarea sesiune parlamentară! Aceasta măsură are două efecte benefice pentru toti băcăuanii: evităm scumpirea biletului de călătorie și se reduce aglomerația rutieră și poluarea din oraș (beneficiarii schemei fiind acum mai motivati să folosească transportul public în defavorea mașinilor personale). Vom continua să subvenționăm, asa cum prevede legea, abonamentele pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor, veterani și revoluționari, văduve, luptătorii Revoluției și urmasii eroilor martiri și cele pentru donatorii onorifici de sânge. Măsura intra în vigoare chiar de mâine!”, notează primarul.