Teatrul Municipal „Bacovia” anunță deschiderea sesiunii de înscriere pentru ediția a XXVIII-a (2022) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME. Festivalul Recitalurilor Dramatice se va desfășura în perioada 17 – 23 octombrie.
BFM 2022 își va păstra structura consacrată, cu două secțiuni competiționale și o secțiune de recitaluri extraordinare.
Singurul festival de teatru centrat pe Recitalul Actoricesc va alătura, și în această ediție, concursului rezervat unui singur actor oferta unor recitaluri extraordinare, de referință pentru scenele românești.
Prestaţiile din concurs vor fi evaluate de un juriu alcătuit din profesionişti ai artelor spectacolului, care va decide câștigătorul  TROFEULUI BACĂU FEST MONODRAME, în valoare de 3.000 de euro.
Totodată, a fost anunțat și începutul sesiunii de înscrieri la cea de-a IX-a ediţie a Concursului de Dramaturgie – Monodramă, secţiune competiţională din cadrul BFM 2022.
Concursul de Dramaturgie – Monodramă este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesă de teatru originală, scenariu pentru teatru, dans etc, care să presupună, însă, prezenţa în spaţiul de joc a unui singur actor.
Premiul de Dramaturgie-Monodramă „Valentin Nicolau” este în valoare de 1.500 de euro.
Regulamentul de participare și alte amănunte despre cele două competiții puteți găsi pe pagina de web a Teatrului Municipal „Bacovia”.