Beneficiar al unei finanțări europene prin Programul Operațional Regional Infrastructură Mare, CRAB are obligația să modernizeze și să extindă rețelele de apă și canalizare pe 56 de străzi din municipiul Bacău. Deși banii au fost alocați de mult, nicio lucrare nu a început, CRAB găsind mereu justificări și recunoscând, negru pe alb, într-o adresă comunicată Primăriei municipiului Bacău că unele documente de atribuire a contractelor de execuție au fost întocmite greșit.

Prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, primăria a solicitat Guvernului României finanțare de 41,24 milioane de lei pentru modernizarea (asfaltarea) a 21 de străzi. Răspunsul primit a fost unul negativ, iar motivarea cât se poate de clară: întâi rețele de apă și canalizare, apoi finanțare pentru asfaltare. Doar că extinderea rețelelor de apă și canalizare este blocată pe străzile respective de către CRAB, deși, repet, finanțare există.

În concluzie, cuibul de viespi al PSD de la CRAB reușește, încă o data să lovească puternic în dezvoltarea Bacăului. Cum principala lor preocupare o reprezintă postările pe fcb și comunicatele de presă prin care încearcă să-și acopere incompetența , este lesne de înțeles că nu le mai rămâne timp și pentru investiții și
derularea de programe de dezvoltare.

Dragi colegi de la PSD Bacău, politica se face la sediile de partid, nu în instituțiile publice. Faptul că la nivel national avem o colaborare pentru depășirea momentelor grele și pentru asigurarea unei guvernări eficiente, nu înseamnă că, în Bacău, suntem obligați să tolerăm incompetența unor colegi ai dumneavostră, cum este cazul celor de la CRAB.

În concluzie, mai puțină politică și mai multă eficiență în actul administrative, inclusiv prin demiterea celor care, prin nepriceperere pun în pericol dezvoltarea Bacăului. Și încă ceva: ironiile ieftine de pe facebook, pe care cu atâta ardoare le promovați, nu sunt demne de oameni politici responsabili.

Liviu Miroșeanu

Viceprimar al municipiului Bacău