La data de 02.08.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna iulie 2022, cei trei inculpați, din județul Bacău, au procurat, transportat, deținut, oferit și vândut diferite cantități de cocaină (contra sumei de 100 euro/gram) consumatorilor de pe raza județelor Bacău și Vrancea.

În urma punerii în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Bacău și a percheziționării vehiculului folosit de unul dintre inculpați a fost descoperită și ridicată cantitatea totală de aproximativ 130 de grame de cocaină, precum și sumele de 3.600 de euro, 3.000 de lire sterline și 9.200 de lei, aproximativ 150 de grame de bijuterii din aur și un autoturism de lux.

În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, I.P.J. Bacău, I.P.J. Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Bacău.

Suportul de specialitate a fost oferit de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.