În perioada 24 iulie–30 iulie 2022, la Comănești-Galion, s-a desfășurat “Tabăra Internațională de pregătire și intervenție în caz de dezastre”, ediția a VI-a, organizată de Filiala Bacău și Subfiliala Comănești, cu sprijinul Sediului Central al Crucii Roșii Române și al Primăriei Comănești. Aproximativ 100 de voluntari din filiale și subfiliale ale Crucii Roșii au fost instruiți în domeniul managementului situațiilor de urgență, intervenție, logistică, triaj, acordarea primul ajutor, organizarea taberelor de sinistrați, dar și comunicare pe timp de criză.

În cadrul atelierelor organizate în Tabără, partenerii de la ISU Bacău au realizat o serie de demonstrații practice cu echipamentul de care dispun, oferind multe informații utile, și au prezentat modalitatea de organizare a unei tabere de sinistrați/refugiați. Instructorii Crucii Roșii au susținut cursul de prim-ajutor, iar specialiștii Serviciului de Ambulantă Județean Bacău-Substația Comănești au expus metode de triere și evaluare a victimelor în caz de traume. Serviciul Salvamont Bacău a susținut un curs de căutare și salvare în mediile greu accesibile din munții României, iar reprezentanți ai Unității Militare 01788- Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc au instruit participanții în acordarea primului ajutor psihologic. În plus, voluntarii prezenți au participat la exerciții și simulări pe timp de noapte, iar cu sprijinul Cercetașilor României au învățat cum să se descurce când nu au apă potabilă, adăpost, hrană și semnal

La închiderea oficială a “Tabărei Internaționale de pregătire și intervenție în caz de dezastre” au participat Irina Florea-Președintele Crucii Roșii Bacău; Dan-Marcel Babliuc, Directorul Crucii Roșii Bacău; Narcis Jitaru-Suprefect al Județului Bacău și Președintele Subfilialei Comănești de Cruce Roșie; Viorel Miron-Primarul Orașului Comănești; Dr. Mihaela Arim-Director Executiv Direcția de Sănătate Publică Bacău; Ionut Iftimoaie, îndrăgitul luptător de K1, originar din orașul Comănești. La final, au fost premiați cei mai implicați voluntari și cea mai activă filială, dar și partenerii care au susținut diferitele ateliere tematice.